Nasi koening met paksoi
Ingredienten
Voor vier personen:- 300 gram gele rijst
- 300 gram sperziebonen
- 2 el zonnebloemolie
- 350 gram Ruyghveen poulet
- 1 paksoi
- 1 zakje nasimix
- 100 ml kokend water
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Halveer de sperziebonen en kook 4 min. in water met wat zout. Giet af en spoel koud onder stromend water, zet apart.
- Verhit de olie in een wok en bak het vlees in 4 min. goudbruin en gaar.
- Snijd de paksoi in reepjes en voeg samen met de sperziebonen toe aan het vlees. Bak deze al omscheppend 2 min. mee.
- Voeg het water en de mix toe en schep om. Breng aan de kook en laat 4 min. doorkoken.
- Schep de rijst erdoor en warm nog 1 min. door.