Nasi koening met paksoi

Ingredienten

Voor vier personen:
  • 300 gram gele rijst
  • 300 gram sperziebonen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 350 gram Ruyghveen poulet
  • 1 paksoi
  • 1 zakje nasimix
  • 100 ml kokend water

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Halveer de sperziebonen en kook 4 min. in water met wat zout. Giet af en spoel koud onder stromend water, zet apart.
  3. Verhit de olie in een wok en bak het vlees in 4 min. goudbruin en gaar. 
  4. Snijd de paksoi in reepjes en voeg samen met de sperziebonen toe aan het vlees. Bak deze al omscheppend 2 min. mee. 
  5. Voeg het water en de mix toe en schep om. Breng aan de kook en laat 4 min. doorkoken. 
  6. Schep de rijst erdoor en warm nog 1 min. door.
Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R830990/nasi-koening-met-paksoi?gclid=Cj0KEQjwtu3GBRDY6ZLY1erL...