Misokarbonade met zoetzure komkommersalade

Ingredienten

Voor vier personen
- 4 ribkarbonades

- 6 eetlepels misopasta
- 1 eetlepel honing
- 5 eetlepels rijstazijn
- 30 g zachte roomboter
- 1 komkommer, geschild en in reepjes gesneden
- 4 radijsjes, in plakjes
- 1 lente-ui, in ringetjes
- 1 eetlepel rietsuiker
- Peper en zout


Bereidingswijze

1. Meng de misopasta met de boter, honing en een eetlepel rijstazijn. Wrijf hiermee de karbonades in en laat ze minimaal 2 uur marineren. Verwarm de oven voor tot 160 graden. 

2. Meng de komkommer met de radijsjes en lente-ui en strooi er wat zout, peper en de rietsuiker overheen. Besprenkel het geheel met de resterende rijstazijn en zet het tot gebruik weg.

3. Bak de karbonades bruin in een koekenpan op middelhoog vuur en zet ze vervolgens 10-15 minuten in de oven. Of grill ze in plaats hiervan 10-15 minuten op het midden van de barbecue. Serveer het vlees met het radijs-komkommermengsel.

Tip: Dit gerecht is ook lekker met stokbrood en satésaus.

Bron: http://www.keurslager.nl/