Mini plaattaartjes

Ingredienten

Voor 6 plaattaartjes
  • 6 plakjes Bladerdeeg  
  • 450 gram Paddenstoelen  (mix)
  • 150 gram Boursin  
  • 1 stuk Ei  
  • 125 gram Ruyghveen spekreepjes  
  • 2 stuks Bosui  

Bereidingswijze

1. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden.

3. Wij beginnen door de spekreepjes te bakken tot ze lekker krokant zijn. Ondertussen snijden wij de grote stukken paddenstoelen wat kleiner. Schep vervolgens de spekreepjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat het vet van de spekjes in de pan.

4. In diezelfde pan bakken wij de paddenstoelen tot ze goudbruin zijn. Laat de paddenstoelen, net als de spekjes, uitlekken.

5. Snijd een kleiner vierkant in de bladerdeeg. Snijd het niet helemaal door, dit is om een rand vrij te houden en aan te geven waar de vulling komt. Leg bakpapier over een ovengrillrek en plaats hierop het bladerdeeg.

6. Smeer de randen van het bladerdeeg in met een geklopt eitje. Smeer de vierkantjes (niet de randen) in met de Boursin. Verdeel vervolgens de paddenstoelen en spekjes over de Boursin.

7. Bak de mini plaattaartjes met paddenstoelen in het midden van de oven gedurende 20 minuten of tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is. Snijd de bosuitjes in ringetjes en verdeel ze dan over de mini plaattaartjes heen.

Bron