Mexicaanse rib-eye met avocadosalsa

Ingredienten

Voor vier personen:

  • 4 Ruyghveen rib-eye steaks
  • 1 avocado (in blokjes)
  • limoensap
  • 1 lenteuitje (in dunne ringen)
  • 1 eetlepel koriander (verse, grof gehakt)
  • 50 g boter
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)

Bereidingswijze

  1. Schep in een kom de avocado, limoensap, lente-uitje, koriander en peper door elkaar.
  2. Dep het vlees droog met keukenpapier en kruid de rib-eye steaks met peper.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en schroei de ribeye steaks op hoog vuur aan beide zijden dicht. Bak de rib-eye steaks in ca. 2 minuten per zijde goudbruin en rosé van binnen. Breng het vlees op smaak met zout.
  4. Verdeel de rib-eye steaks over vier borden en schep de salsa verde over het vlees.
Bron