Mexicaanse rib-eye met avocadosalsa
Ingredienten
Voor vier personen:- 4 Ruyghveen rib-eye steaks
- 1 avocado (in blokjes)
- limoensap
- 1 lenteuitje (in dunne ringen)
- 1 eetlepel koriander (verse, grof gehakt)
- 50 g boter
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
Bereidingswijze
- Schep in een kom de avocado, limoensap, lente-uitje, koriander en peper door elkaar.
- Dep het vlees droog met keukenpapier en kruid de rib-eye steaks met peper.
- Verhit de boter in een koekenpan en schroei de ribeye steaks op hoog vuur aan beide zijden dicht. Bak de rib-eye steaks in ca. 2 minuten per zijde goudbruin en rosé van binnen. Breng het vlees op smaak met zout.
- Verdeel de rib-eye steaks over vier borden en schep de salsa verde over het vlees.