Mexicaanse burrito's met gehakt

Ingredienten

Ingrediënten voor 2/3 personen:

- 4-6 wraps

- 200 gr Ruyghveen gehakt

- 200 gr rijst

- 2 tomaten (of 200 gr tomatenblokjes uit blik)

- 1 rode peper

- 1 ui

- 1-2 paprika’s

- half zakje tacokruiden of 1,5 theelepel paprikapoeder, halve theelepel komijnpoeder en 1/4 theelepel chilipoeder

Bereidingswijze

Bereiding:

1. Begin met het koken van de rijst. Snipper het uitje, snijd de paprika en tomaat in kleine blokjes en snijd het pepertje fijn. Eventueel kun je de pitjes van de rode peper weghalen zodat het wat minder pittig wordt.

2. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje, de paprika en rode peper aan.

3. Voeg na circa 2 minuten het gehakt toe en bak het gehakt rul. Als het gehakt gaar is voeg je de tomaat en de kruiden toe en bak je dit ongeveer 2 minuten mee. Vervolgens kun je de gekookte rijst toevoegen en meng je dit goed door de groenten en het gehakt. Even meewarmen en je vulling is klaar.

4. Warm de wraps circa 10 seconde op in de magnetron en vul de wraps met het rijstmengsel. En klaar zijn je Mexicaanse burrito’s met Ruyghveen gehakt.




Bron: http://www.lekkerensimpel.com/mexicaanse-burritos-met-gehakt-paprika-en-rijst/