Loaded fries
Ingredienten
Vier personen
Voor de ‘pulled pork‘:
- 1 kilo procureur (of schouderkarbonade zonder bot)
- 2 el donkerbruine basterdsuiker
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 2 uien, in halve ringen
- 4 teentjes knoflook, uitgeperst
- 330 ml donker bier
- 150 ml barbecuesaus
- 100 ml ketchup
- 1 el worcestershire saus
- 1 el sojasaus of tamari
Voor de ‘loaded fries‘:
- 800 gr friet
- 50 gr geraspte belegen kaas
- 50 gr geraspte cheddar kaas
- 2 lente uitjes, in dunne ringen
- verse peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden (135 hetelucht).
- Roer de basterdsuiker, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en komijnpoeder door elkaar. Smeer hiermee de procureur rondom helemaal in.
- Doe de uien, knoflook, bier, barbecuesaus, ketchup, worcestershire saus en sojasaus in een ruime braadpan. Meng door elkaar en leg hier het vlees in.
- Dek de pan af met de deksel en plaats in de oven. Laat het varkensvlees gedurende 2,5 uur garen.
- Pluk het varkensvlees uit elkaar met behulp van twee vorken.
- Zodra het vlees klaar is, verwarm je de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Bereid de frieten volgens de gebruiksaanwijzing. (Dit kan zijn in bijv. de frituur, oven of airfryer.)
- Stort de gebakken frietjes uit op de bakplaat en bestrooi met de 2 soorten kaas. Schuif in de oven gedurende 10 minuten of tot de kaas helemaal gesmolten is.
- Verdeel tot slot de pulled pork over de firietjes en top af met de lenteui en peterselie. Serveer direct en eventueel met nog wat extra BBQ saus en mayonaise.