Loaded fries

Ingredienten

Vier personen

Voor de ‘pulled pork‘:

  • 1 kilo procureur (of schouderkarbonade zonder bot)
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 uien, in halve ringen
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 330 ml donker bier
  • 150 ml barbecuesaus
  • 100 ml ketchup
  • 1 el worcestershire saus
  • 1 el sojasaus of tamari

Voor de ‘loaded fries‘:

  • 800 gr friet
  • 50 gr geraspte belegen kaas
  • 50 gr geraspte cheddar kaas
  • 2 lente uitjes, in dunne ringen
  • verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden (135 hetelucht). 
  2. Roer de basterdsuiker, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en komijnpoeder door elkaar. Smeer hiermee de procureur rondom helemaal in. 
  3. Doe de uien, knoflook, bier, barbecuesaus, ketchup, worcestershire saus en sojasaus in een ruime braadpan. Meng door elkaar en leg hier het vlees in.
  4. Dek de pan af met de deksel en plaats in de oven. Laat het varkensvlees gedurende 2,5 uur garen.
  5. Pluk het varkensvlees uit elkaar met behulp van twee vorken.
  6. Zodra het vlees klaar is, verwarm je de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  7. Bereid de frieten volgens de gebruiksaanwijzing. (Dit kan zijn in bijv. de frituur, oven of airfryer.)
  8. Stort de gebakken frietjes uit op de bakplaat en bestrooi met de 2 soorten kaas. Schuif in de oven gedurende 10 minuten of tot de kaas helemaal gesmolten is.
  9. Verdeel tot slot de pulled pork over de firietjes en top af met de lenteui en peterselie. Serveer direct en eventueel met nog wat extra BBQ saus en mayonaise. 
Bron