Lentestamppot met boomstammetjes

Ingredienten

Voor vier personen:

- 4 eetlepels boter of margarine
- 4 stuks Ruyghveen boomstammetjes
- 1 zak kruimige kookaardappelen
- 300 gram worteltjes (geschrapt)
- 200 gram peultjes
- 150 ml melk

Bereidingswijze

  1. Verhit in een braadpan 2 eetlepels boter of margarine en bak de Ruyghveen boomstammetjes gaar en goudbruin.
  2. Zet de aardappelen samen met de wortels op en kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking van de aardappelen. Haal de peultjes af, snijd ze in schuine repen en kook ze in kokend water in 4-5 min. knapperig gaar.
  3. Giet het kookwater van de aardappelen en worteltjes af, voeg de melk en de rest van de boter toe en breng de melk aan de kook. Stamp de aardappelen en de wortels grof door elkaar, schep de peultjes erdoor. Serveer de stamppot met de boomstammetjes.
Bron