Kruidige gehaktballetjes met tzatziki

Ingredienten

Voor 20 stuks:

  • 300 gr Ruyghveen gehakt (h-o-h)
  • Snuf knoflookpoeder
  • Snuf oregano
  • 4 eetlepels paneermeel
  • Snuf paprikapoeder
  • 1 ei
  • Peper en zout
  • Olijven
Tzatziki:
  • 170 gr yoghurt
  • Scheutje olie
  • ½ komkommer
  • 1 teen knoflook

Bereidingswijze

1. Meng het gehakt in een kom met het ei, oregano, knoflookpoeder, paprikapoeder en paneermeel. Breng verder op smaak met een snufje peper en zout. Kneed tot een samenhangend gehakt en voeg eventueel een beetje extra paneermeel toe.

2. 
Draai er kleine balletjes van. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes eerst een paar minuten op hoog vuur rondom bruin en daarna nog 10 minuten op laag vuur tot ze gaar zijn.

3. 
Rasp de komkommer en meng met de yoghurt, scheutje olie en pers de teen knoflook er bij. Zet dit zolang in de koelkast.

4. 
Verdeel de tzatziki saus over kleine amuseschaaltjes of lepels. Prik elk Grieks gehaktballetjes op een prikker samen met een olijf en leg in een schaaltje met tzatziki. Serveer de balletjes lauwwarm of koud.

Bron