Kerrieburger van tartaar met naanbrood en salade

Ingredienten

Voor vier personen:

  • 500 g Ruyghveen tartaar
  • 150 ml slasausq
  • 1 bosje koriander (á 15 g, verse, grof gehakt)
  • 2 sjalotjes (fijngesnipperd)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 rode peper (van zaad ontdaan en fjingehakt)
  • 1½ eetlepel olie
  • ½ krop ijsbergsla (in dunne reepjes)
  • ½ komkommer (in stukjes)
  • 3 lenteuitjes (in dunne ringen)
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)
  • 2 stuks naanbrood (afbak, met knoflook en koriander)
  • staafmixer
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Pureer met de staafmixer de slasaus met de koriander tot een gladde dressing.
  2. Kneed in een mengkom de tartaar met sjalotjes, kerriepoeder, rode peper, zout en peper goed door elkaar en vorm hiervan 4 grote kerrieburgers van ca. 2 cm dik.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kerrieburgers in rondom goudbruin. Laat de burgers in ca. 8 minuten op zacht vuur garen.
  4. Wikkel intussen elk naanbrood in aluminiumfolie en bak deze ca. 6 minuten in de voorverwarmde oven. Schep in een grote kom de ijsbergsla, komkommer, lente-uitjes en korianderdressing door elkaar. Verwijder het aluminiumfolie van het naanbrood en snijd elk brood in vieren. Schep op elk bord een kerrieburger, 2 stukken naanbrood en salade.
Bron