Käsespätzle met spek

Ingredienten

Voor vier personen: 

  • 500 gram spätzle (macaroni kan ook)
  • 250 gram spek (in reepjes)
  • 3 grote uien
  • 200 gram geraspte gruyèrekaas (belegen kaas kan ook) 
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze

Kook de spätzle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Snipper de uien en bak deze lichtbruin in de olie. Bak de spekreepjes knapperig.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vermeng de goed uitgelekte beetgare spätzle met de uien, het spek en het grootste deel van de geraspte kaas. Doe dit in een ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en bak alles ± 20 minuten in de voorverwarmde oven tot er een lichtbruin korstje op zit.

Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/1067526/Gegratineerde-kasespatzle-met-spek-uit-oostenrijk