Karbonades met aardappel-preipuree

Ingredienten

Voor vier personen:

- 4  Ruyghveen varkenskarbonades

- 6 middelgrote aardappelen, in blokjes

- 1 prei, fijngesneden

- ¼ theelepel nootmuskaat

- 2 eetlepels peterselie

- 1¼ dl magere melk

- zout

- witte peper

- 2 theel. olie

- verse peterselie

- gestoomde wortels 

Bereidingswijze

1. Kook in een middelgrote pan met kokend water de geschilde blokjes aardappelen 10 minuten, of tot ze gaar zijn. Voeg enkele minuten voor het einde van de kooktijd de prei toe. Giet ze af en prak ze tot een puree. Voeg de geraspte nootmuskaat, fijngesneden peterselie, melk en zout en peper toe.

2. Vet een grote koekenpan met antiaanbaklaag in met de olie. Verhit hem op matig vuur en bak de karbonades hierin aan elke kant 5 tot 8 minuten, of tot ze precies gaar zijn (bak filetlapjes 4 tot 5 minuten per kant).

3. Serveer ze met de puree, garneer met 4 plukjes verse peterselie en geef er indien gewenst de wortels bij.

Bron: http://allrecipes.nl/recept/5202/karbonades-met-aardappel-preipuree.aspx