Jägerschnitzel

Ingredienten

Voor vier personen: 

  • 4 Ruyghveen gepaneerde schnitzels (naar eigen keuze kalf/varken)
  • 1 el roomboter
  • 1 el olijfolie
  • 250 gram champignons
  • 75 gram Ruyghveen spekreepjes
  • 1 rode ui
  • 1 el tomatenpuree
  • 75 cl witte wijn
  • 225 ml runderbouillon
  • 150 ml room
  • 1/2 tl tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el fijngesneden peterselie

Bereidingswijze

Borstel de champignons en snijd ze in dunne plakjes. Pel de ui en snijd deze fijn. Verhit de boter en de olie in een pan en bak de champignons tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet ze apart. Bak in het achtergebleven vet de spekreepjes aan en voeg vervolgens de ui toe. Zodra de ui glazig wordt voeg je de tomatenpuree toe. Blus het geheel af met de witte wijn. Laat dit iets indikken en schenk dan de bouillon erbij. Laat dit 2 minuten doorkoken en voeg dan de room, de tijm en het paprikapoeder toe. Draai het vuur lager en doe de champignons terug bij de saus. Laat de saus zachtjes pruttelen tot hij de gewenste dikte heeft. Bak de schnitzels tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer de saus over de schnitzel en strooi er de peterselie over.

Bron