Jägerschnitzel

Ingredienten

Voor vier personen:
  • 3 eetlepels bloem
  • 4 Ruyghveen schnitzels
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 kleine ui, in dunne plakjes gesneden
  • 200 gr champignons, in plakjes of kleine stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, zeer fijngesneden
  • een grote scheut witte wijn (optioneel)
  • 125 ml runderbouillon

Bereidingswijze

  1. Verdeel de bloem over een vlakke plaat. Kruid een kant van de schnitzels goed met zout en peper. Dompel de gekruide kant vervolgens in de bloem.
  2. Verhit een grote pan op hoog vuur. Bak het vlees met de gekruide kant naar beneden in de hete olie. Als de schnitzels mooi bruin zijn, draai je ze om en bak je de andere kant ook mooi bruin. Dit duurt niet langer dan een paar minuten per kant. Zet opzij.
  3. Verminder de hitte een beetje en smelt de boter in de pan. Voeg de uien en de champignons toe, kruid met zout en peper en roerbak ze. Roer regelmatig, zodat de bruine stukjes vlees van de bodem van de pan los komen.
  4. Voeg de knoflook toe en roerbak nog een minuut.
  5. Blus alles af met witte wijn en giet de bouillon erover. Meng alles goed. Indien nodig voeg je opnieuw zout naar smaak toe. Giet de saus over de schnitzels en serveer direct.
Bron: http://allrecipes.nl/recept/6238/echte-j-gerschnitzel.aspx?o_is=LV