Italiaanse slavinken

Ingredienten

Voor vier personen: 
- 1 zakje aardappelpartjes
- 6 el olijfolie
- 1 bakje magere spekblokjes
- 4 Ruyghveen slavinken
- 2 tl gedroogde oregano
- 2 tl gedroogde rozemarijn
- 2 tl gedroogde knoflook
- 2 el balsamicoazijn
- 600 gram sperziebonen

Bereidingswijze

  1. Doe de knoflook, rozemarijn en oregano in 3/4 van de olijfolie. Roer alles goed door elkaar en marineer de Ruyghveen slavinken hierin. 
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 18 min. bruin.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes 6 min. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Haal de Ruyghveen slavinken uit de marinade en bak ze in het in de pan achtergebleven spekvet in 15 min. gaar en bruin. Voeg de balsamicoazijn en 50 ml water toe.
  4. Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook en kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Giet af en meng de spekjes erdoor.
  5. Leg op elk bord een slavink en schep daar een beetje balsamico jus overheen. Serveer met de sperziebonen en aardappelpartjes.
Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R674426/italiaanse-slavink-met-sperziebonen