Italiaanse ovenschotel

Ingredienten

Voor twee personen: 

- 2 ongepaneerde Ruyghveenschnitzels
- 1 pakje gezeefde tomaten 
- 1 grote courgette
- 1 zak verse spinazie
- 2 grote teentjes knoflook
- 2 kleine sjalotjes
- 1 bol mozzarella
- Flink wat geraspte Parmezaanse kaas
- Een handje vol verse basilicum
- Gedroogde Italiaanse kruiden
- Peper en zout 



Bereidingswijze

1. Bak de schnitzels in wat olijfolie om en om mooi bruin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, omdat ze later nog in de oven gaan. Haal ze uit de pan en leg ze alvast klaar in de ovenschotel. Bewaar het bakvet.


2. Verwarm de oven voor op 150 graden.

3. Fruit in het overgebleven bakvet eerst de fijngesneden sjalotjes kort aan en doe daarna de fijngesneden knoflook erbij. Als ze beiden een beetje kleur hebben, doe je er de in blokjes gesneden courgette bij. Bak deze even op hoog vuur mee.

4. Zet het vuur op halve hoogte en voeg handje voor handje de spinazie toe, zodat het de kans krijgt om te slinken. Als laatste giet je er de gezeefde tomaten/tomatenblokjes bij en laat je alles even goed doorwarmen. Zet het vuur uit en roer er de in stukjes gescheurde basilicumblaadjes doorheen.

5. Snijd de mozzarella in plakken en leg op de schnitzels in de ovenschotel. Giet er daarna de saus overheen.

6. Als laatste bedek je alles met een mooie laag geraspte kaas en zet je de ovenschotel zo`n 10 minuten in de oven.


Tip: lekker met pasta!

Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/1404053/Overheerlijke-anders-dan-anders-italiaanse-ovenschotel