Italiaanse lasagne

Ingredienten

Voor vier personen: 

  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 250 gram Ruyghveen gehakt
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 25 gram margarine
  • 2 eetlepels tarwebloem
  • 500 ml halfvolle melk
  • 250 gram lasagnebladen
  • 100 gram geraspte belegen kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de ui en knoflook fijn. Bak het Ruyghveen gehakt in een anti-aanbakpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomaten toe, maak ze fijn en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verwarm de margarine in een pan en strooi de bloem erbij. Voeg daarna scheut voor scheut de melk toe en blijf roeren zodat er een saus ontstaat.
  3. Vet de ovenschaal in. Giet een kleine laag saus in de ovenschaal. Leg daarop afwisselend de lasagnebladen, gehaktmengsel en saus. Herhaal dit tot alles bijna op is. Eindig met een laag saus. Strooi de kaas erover en bak de lasagne in de oven in ca. 35 min. gaar.