Hamlappen uit de oven

Ingredienten

Voor vier personen: 

  • 4 Ruyghveen hamlappen
  • 5 eetlepels bloem
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 6 laurierblaadjes
  • 4 uien 
  • 500 ml witte wijn

Bereidingswijze

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in grote stukken. Bestrooi de hamlappen met peper en eventueel zout. Strooi de bloem op een bord. Haal het vlees door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit in een koekenpan steeds een scheutje olie en bak de hamlappen in porties goudbruin aan. Neem het vlees uit de pan en leg het in de braadslede. Steek de laurierblaadjes ertussen. Snijd de ui in ringen. Fruit de uiringen in het bakvet en verdeel ze over het vlees. Schenk de wijn erbij en dek de braadslede af met aluminiumfolie.
  3. Stoof de hamlappen in de voorverwarmde oven in ca. 45 min. gaar. Haal de braadslede uit de oven en zet de braadslede op het vuur. Laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken (of schenk het vocht in een steelpan). Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de hamlappen op een schaal en verdeel er de ui met de saus over.
Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R524726/hamlappen-uit-de-oven