Hamburger met gegrilde groenten en feta
Ingredienten
Voor vier personen:- 1 venkelknol
- 350 gram groene asperges
- 3 eetlepels arachideolie
- 1/2 eetlepel harissa
- 4 grote pitabroodjes
- 4 Ruyghveen hamburgers
- 75 gram Griekse feta
- 2 theelepels za'atar kruidenmix
- 100 gram hummus
- blaadjes verse munt
- peper en zout
Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan.
- Snijd de venkel in dunne plakken en voeg deze samen met de tips (kopjes) van de groene asperges.
- Maak de groenten aan met 2 eetlepels olie, peper en eventueel zout.
- Doe in de grillwok en gril ongeveer 6 min. op de barbecue.
- Meng de harissa met de rest van de olie en bestrijk beide kanten van de pitabroodjes ermee.
- Gril de broodjes 4 min. op de barbecue en keer halverwege om. Neem de broodjes van het rooster.
- Snijd de munt fijn.
- Gril de hamburgers 4 min. op de barbecue onder regelmatig keren.
- Verdeel de feta en za’atar over de burgers en gril nog 4 min.
- Snijd de pitabroodjes open en besmeer een helft met de hummus.
- Beleg achtereenvolgens met de gegrilde groenten, de munt en een burger.
- Dek af met de bovenkant van de broodjes en serveer direct.