Hamburger met gegrilde groenten en feta

Ingredienten

Voor vier personen:
-  1 venkelknol
- 350 gram groene asperges
- 3 eetlepels arachideolie
- 1/2 eetlepel harissa
- 4 grote pitabroodjes
- 4 Ruyghveen hamburgers
- 75 gram Griekse feta
- 2 theelepels za'atar kruidenmix
- 100 gram hummus
- blaadjes verse munt
- peper en zout

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Snijd de venkel in dunne plakken en voeg deze samen met de tips (kopjes) van de groene asperges. 
  3. Maak de groenten aan met 2 eetlepels olie, peper en eventueel zout. 
  4. Doe in de grillwok en gril ongeveer 6 min. op de barbecue. 
  5. Meng de harissa met de rest van de olie en bestrijk beide kanten van de pitabroodjes ermee.
  6. Gril de broodjes 4 min. op de barbecue en keer halverwege om. Neem de broodjes van het rooster. 
  7. Snijd de munt fijn. 
  8. Gril de hamburgers 4 min. op de barbecue onder regelmatig keren. 
  9. Verdeel de feta en za’atar over de burgers en gril nog 4 min.
  10. Snijd de pitabroodjes open en besmeer een helft met de hummus. 
  11. Beleg achtereenvolgens met de gegrilde groenten, de munt en een burger. 
  12. Dek af met de bovenkant van de broodjes en serveer direct.
Bron