Goulashsoep

Ingredienten


  • 1 kilo Ruyghveen riblappen, in stukken gesneden
  • 8 plakjes Ruyghveen bacon, in fijne reepjes gesneden
  • 1,5 liter runderbouillon
  • 250 ml rode port
  • 2 grote aardappelen, in blokjes gesneden
  • 2 uien
  • 2 rode paprika’s
  • 2 grote wortels
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 800 g tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels karwijzaad, fijngestampt
  • Mespunt cayennepeper
  • Klein blikje tomatenpuree
  • 1 handvol bladpeterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Bereidingswijze

    Voor vier personen:

    1. Bak de bacon kort aan en snijd ondertussen de uien, paprika en wortel in stukken van circa 2 cm. Voeg de uien toe aan de bacon en bak deze nog mee. Doe vervolgens de wortel en paprika erbij.
    2. Schep de groenten uit de pan, draai het vuur hoog en voeg twee eetlepels olijfolie toe. Bak het vlees rondom bruin, schep de bloem, de aardappelblokjes en komijnpoeder erdoor en laat het 3 minuten bakken.
    3. Voeg de paprikapoeder, karwijzaad, de knoflook en cayennepeper toe en bak dit 1 minuut mee. Doe tot slot de tomatenpuree en port erbij, gevolgd door de groenten en de tomatenblokjes.
    4. Schenk de bouillon in de pan en laat de soep 1,5 tot 2 uur op zacht vuur trekken totdat het vlees gaar is. Breng de soep op smaak met peper en zout. Roer op het laatst de fijngehakte peterselie erdoor.
    Bron: http://www.keurslager.nl/recepten