Gevulde varkenshaas

Ingredienten

Voor vier tot zes personen
- 1 flink bosje basilicum, steeltjes gehakt, blaadjes heel
- 70 g parmezaan, geraspt
- 50 g pijnboompitten, geroosterd
- 140 g zongedroogde tomaten
- olijfolie
- 1 Ruyghveen varkenshaas
- 10 plakjes Ruyghveen parmaham

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix in een keukenmachine de basilicumsteeltjes, parmezaan, pijnboompitten en tomaten met 3 el olie en zwarte peper.

2. Maak een insnede van een derde diep over de lengte van de varkenshaas en leg hem open. Sla de varkenshaas met een deegroller platter tussen 2 vellen vershoudfolie.

3. Leg de plakjes ham op een houten plank, elkaar iets overlappend, en leg het vlees erop, zonder de vershoudfolie. Rangschik de basilicumblaadjes over het midden van het vlees en verdeel daarover het mengsel uit de keukenmachine.

4. Rol het vlees op met de vulling erin; de buitenkant is bedekt met ham. Zet vast met cocktailprikkers. Leg de rol in een braadslee, besprenkel met olie en bestrooi met zwarte peper.

5. Bak de varkenshaas circa 30 minuten in de oven. Hij is gaar wanneer een vleespen die je erin steekt er heet weer uitkomt.

Tip: lekker met gebakken aardappeltjes!

Bron: https://www.jamiemagazine.nl/recepten/gevulde-varkenshaas.html