Gepeperde rib-eye met brandy
Ingredienten
Voor vier personen:- 4 Ruyghveen rib-eye steaks
- 2 eetlepels cognac
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rodepeperbesjes (droog, gekneusd of grofgemalen)
- 1 eetlepel rodepeperbesjes (ingemaakt)
- 1 dl zure room
- ½ theelepel tijm
- tijm
- zout
- grill of barbecue
Bereidingswijze
- Wrijf het vlees rondom in met de cognac en de olijfolie en bestrooi het met de gekneusde peperbesjes.
- Meng de ingemaakte peperbesjes met de zure room, de tijm en een snufje zout.
- Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor.
- Grilleer de steaks aan beide kanten bruin en rosé van binnen (ca. 2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van de steaks). Bestrooi het vlees met wat zout. Serveer het sausje erbij.