Gepeperde rib-eye met brandy

Ingredienten

Voor vier personen:

  • 4 Ruyghveen rib-eye steaks
  • 2 eetlepels cognac
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rodepeperbesjes (droog, gekneusd of grofgemalen)
  • 1 eetlepel rodepeperbesjes (ingemaakt)
  • 1 dl zure room
  • ½ theelepel tijm
  • tijm
  • zout
  • grill of barbecue

Bereidingswijze

  1. Wrijf het vlees rondom in met de cognac en de olijfolie en bestrooi het met de gekneusde peperbesjes.
  2. Meng de ingemaakte peperbesjes met de zure room, de tijm en een snufje zout.
  3. Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor.
  4. Grilleer de steaks aan beide kanten bruin en rosé van binnen (ca. 2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van de steaks). Bestrooi het vlees met wat zout. Serveer het sausje erbij.
Bron