Gepaneerde schnitzels

Ingredienten

Voor zes personen:

- 6 Ruyghveen schnitzels van 150 gram per stuk

- 3 eieren

- 125 gram tarwebloem

- 75 gram paneermeel

- zout en peper

- 100 gram boter

- 6 toefjes peterselie

- 6 citroenschijfjes

Bereidingswijze

1. Leg de schnitzels op een plank en dek ze af met een stuk huishoudfolie.

2. Sla ze met een hakmes of de onderkant van een steelpan nog platter en snijd met de punt van een mes het vlees dwars op de draad in.

3. Klop de eieren los in een diep bord. Strooi de bloem in een ander diep bord en het paneermeel in een derde bord. Wentel de met peper en zout bestrooide schnitzels eerst door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.

4. Smelt de boter verdeeld over 3 pannen op halfhoog vuur en bak de schnitzels in 3-4 minuten per kant licht goudbruin en gaar.

5. Garneer ze met een toefje peterselie en leg er een partje citroen bij. Lekker met gebakken aardappelen en een gemengde salade.

Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/1418133/Schnitzel