Gehaktbrood

Ingredienten

Voor zes personen

- 750 gram Ruyghveen gehakt
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 wortel
- peper en zout
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel worcestersaus
- 2 eieren
- 40 gr paneermeel
- 50 ml ketchup
- 50 ml BBQ saus
- olie of boter om in te bakken

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui, bleekselderij en wortel in kleine blokjes en bak deze 5 minuutjes in een pan met olie of boter totdat ze een beetje zacht beginnen te worden.

2. Doe het gehakt in een grote kom.

3. Voeg de eieren, mosterd, ketchup, worcestersaus, snufje peper en zout toe en meng goed door elkaar. Voeg ook de gebakken groente toe en daarna het paneermeel en meng tot een stevige massa. Vet een cakevorm in en druk het gehaktmengsel er goed in.

4. Zet de cakevorm ongeveer 35 minuten in de oven. Meng ondertussen de ketchup en BBQ saus en verdeel dit over het gehaktbrood. Zet daarna nogmaals 15 minuten in de oven (50 min totaal dus).

Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/meatloaf-gehaktbrood/