Gegrilde voorjaarsgroenten met spekdressing

Ingredienten

Voor 4 personen:
  • 250 g Ruyghveen spekreepjes
  • 15 cl rodewijnazijn
  • 12 witte asperges
  • 2 meiknollen
  • ½ koolraap
  • Olijfolie
  • 12 takjes dille
  • Fleur de sel
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Bak de spekjes op middelhoog vuur uit in een antiaanbakpan in een scheutje olie. Blus de pan af met de rodewijnazijn zodra de spekjes voldoende zijn gebakken. Voeg enkele druppels gerookte olijfolie toe en neem van het vuur. Laat afkoelen tot het lauwwarm is.
  2. Snijd de helft van de dille fijn en meng door de spekdressing. Kruid rijkelijk met versgemalen peper. Houd apart.
  3. Bereid de barbecue voor met een directe en een indirecte zone.
  4. Schil de asperges en snijd er de onderkant af. Schil de meiknolletjes en snijd in achten. Schil de koolraap, snijd in plakken en steek rond uit.
  5. Besprenkel de groenten lichtjes met gerookte olijfolie en kruid met zout en peper. Leg aan de indirecte zijde van de barbecue en laat in ongeveer 10-15 minuten mooi beetgaar worden.
  6. Leg nu aan de directe kant en rooster om en om tot het mooi gekleurd is.
  7. Verwarm de spekdressing en verdeel de groenten op een schaal.
  8. Lepel er de spekdressing overheen en garneer met topjes dille
Bron