Gegrilde filetlapjes met appel, sperziebonen en krieltjes
Ingredienten
Voor vier personen:- 750 gram krieltjes
- 3 el zonnebloemolie
- 600 gram sperziebonen
- 3 el piccalilly
- 2 friszoete appels
- 300 gram Ruyghveen filetlapjes (eventueel gemarineerd)
Bereidingswijze
- Halveer de krieltjes, snijd de grote exemplaren in kwarten. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in 5 min. op hoog vuur bruin. Zet dan het vuur lager en laat 15 min. garen. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Giet af en doe in een ruime schaal. Voeg de krieltjes toe en schep om met de piccalilly.
- Verhit de grillpan. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten elk in 3 partjes. Gril de appelpartjes in de grillpan en voeg toe aan het bonen-krieltjesmengsel.
- Bestrijk de Ruyghveen filetlapjes met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het vlees in 3 min. gaar. Keer halverwege. Leg het vlees op de lauwwarme salade en serveer.
Serveertip:
Je kunt de piccalilly ook apart bij het gerecht serveren, zodat iedereen het naar smaak kan toevoegen.
Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1178268/gegrilde-filetlapjes-met-appel-sperziebonen-en-kriel