Gegrilde filetlapjes met appel, sperziebonen en krieltjes

Ingredienten

Voor vier personen: 

  • 750 gram krieltjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 600 gram sperziebonen
  • 3 el piccalilly
  • 2 friszoete appels
  • 300 gram Ruyghveen filetlapjes (eventueel gemarineerd)

Bereidingswijze

  1. Halveer de krieltjes, snijd de grote exemplaren in kwarten. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in 5 min. op hoog vuur bruin. Zet dan het vuur lager en laat 15 min. garen. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Giet af en doe in een ruime schaal. Voeg de krieltjes toe en schep om met de piccalilly.
  3. Verhit de grillpan. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten elk in 3 partjes. Gril de appelpartjes in de grillpan en voeg toe aan het bonen-krieltjesmengsel.
  4. Bestrijk de Ruyghveen filetlapjes met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het vlees in 3 min. gaar. Keer halverwege. Leg het vlees op de lauwwarme salade en serveer.

Serveertip:

Je kunt de piccalilly ook apart bij het gerecht serveren, zodat iedereen het naar smaak kan toevoegen.


Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1178268/gegrilde-filetlapjes-met-appel-sperziebonen-en-kriel