Gegratineerde ossenhaas met olijventapenade en mozzarella
Ingredienten
Voor vier personen:- 4 stukken Ruyghveen ossenhaas
- 2 eetlepels olijventapenade (groene)
- 1 vleestomaat (in 8 dunne plakken)
- 2 bolletjes mozzarellakaasje (in 4 plakken)
- peper (versgemalen)
- 40 g boter
- aluminiumfolie
- keukenpapier
Bereidingswijze
- Dep het vlees droog het keukenpapier en kruid de ossenhaas met peper.
- Verwarm de ovengrill voor en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
- Verhit de boter en schroei hierin de ossenhaas op hoog vuur aan beide zijden dicht. Bak de ossenhaas in ca. 2-3 minuten per zijde goudbruin en rosé van binnen.
- Leg de ossenhaas op de bakplaat en bestrijk de bovenzijde van het vlees met tapenade. Beleg elk stuk ossenhaas met 2 plakken tomaat en eindig met 2 plakken mozzarella. Plaats de ossenhaas onder de grill tot de mozzarella gesmolten is.