Gegratineerde ossenhaas met olijventapenade en mozzarella

Ingredienten

Voor vier personen:

  • 4 stukken Ruyghveen ossenhaas
  • 2 eetlepels olijventapenade (groene)
  • 1 vleestomaat (in 8 dunne plakken)
  • 2 bolletjes mozzarellakaasje (in 4 plakken)
  • peper (versgemalen)
  • 40 g boter
  • aluminiumfolie
  • keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Dep het vlees droog het keukenpapier en kruid de ossenhaas met peper.
  2. Verwarm de ovengrill voor en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
  3. Verhit de boter en schroei hierin de ossenhaas op hoog vuur aan beide zijden dicht. Bak de ossenhaas in ca. 2-3 minuten per zijde goudbruin en rosé van binnen.
  4. Leg de ossenhaas op de bakplaat en bestrijk de bovenzijde van het vlees met tapenade. Beleg elk stuk ossenhaas met 2 plakken tomaat en eindig met 2 plakken mozzarella. Plaats de ossenhaas onder de grill tot de mozzarella gesmolten is.
Bron