Gebakken varkenshaas met klassieke Waldorfsalade

Ingredienten

Ingrediënten voor 4 personen:

- 600 gr Ruyghveen varkenshaas

- 80 gr walnoten

- 2 pakken gemengde sla

- 1 Granny Smith appel

- 1 el citroensap

- 100 gr mayonaise

- 300 gr knolselderij

- 2 el boter

- 1 el gladde mosterd

Bereidingswijze

Bereidingswijze

1. Laat het vlees 20 minuten op temperatuur komen buiten de koeling.

2. Verwarm de oven voor op 100 graden en breng een steelpan met water aan de kook met wat zout.

3. Bestrooi het vlees met zout en smeer in met de mosterd.

4. Laat de boter lichtbruin worden in een ovenvaste pan op medium vuur. Bak hierin het vlees aan tot deze licht goudbruin en halfgaar is.

5. Dek de pan af met aluminiumfolie en laat het vlees vervolgens circa 12 minuten doorgaren in de oven.

6. Snijd dunne reepjes van de knolselderij met een diameter van 3 à 4 mm.

7. Kook de selderijreepjes 2 à 3 minuten in het water tot ze net beetgaar zijn.Spoel ze direct ijskoud af en laat uitlekken.

8. Doe de mayonaise en het citroensap in een mengkom. Snijd de appel zonder te schillen in dunne reepjes en voeg direct toe aan de mayonaise. Meng ook de knolselderij erdoor en breng op smaak met een snufje zout.

9. Haal de blaadjes los van de gemengde sla en verdeel dakpansgewijs in de breedte over de borden. Verdeel hierover de salade.

10. Snijd het vlees met een scherp mes in plakjes van een centimeter dik en leg op de salade. Garneer met de walnoten.

11. Serveer met knapperig brood.





Bron: https://www.dekamarkt.nl/recepten/gebakken-varkenshaas-met-klassieke-waldorfsalade.htm