Frisse aardappelsalade met rookworst

Ingredienten

Voor vijf personen: 
  • 1kg vaste aardappelen in stukken van ca. 3 cm
  • 2 kippenbouillon blokjes;
  • 350g Ruyghveen rookworst, diagonaal in schijfjes gesneden;
  • 1 eetlepel olijfolie;
  • 4 lente uitjes, diagonaal gesneden;
  • gesneden bieslook als garnering.
Voor de dressing:
  • 2 eetlepels yoghurt;
  • 4 eetlepels mayonaise;
  • 1 eetlepel mosterd; 
  • 2 eetlepels olijfolie;
  • 1 eetlepel wijnazijn.

Bereidingswijze

  1. Doe de aardappelen in een pan met zout water en breng aan de kook;
  2. Voeg de bouillonblokjes toe aan het kokende water en kook in 10 à 15 minuten de aardappelen beetgaar;
  3. Giet het water af;
  4. Bak ondertussen de stukjes worst in olijfolie in ca. 5 minuten. Regelmatig keren;
  5. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Doe de aardappelen in een schaal, voeg de gesneden lente-uitjes en worst toe en roer de dressing erdoor;
  6. Bestrooi met gesneden bieslook als garnering.
Bron: http://www.pommonde.nl/recepten?prod_id=81558