Frisse aardappelsalade met rookworst
Ingredienten
Voor vijf personen:- 1kg vaste aardappelen in stukken van ca. 3 cm
- 2 kippenbouillon blokjes;
- 350g Ruyghveen rookworst, diagonaal in schijfjes gesneden;
- 1 eetlepel olijfolie;
- 4 lente uitjes, diagonaal gesneden;
- gesneden bieslook als garnering.
- 2 eetlepels yoghurt;
- 4 eetlepels mayonaise;
- 1 eetlepel mosterd;
- 2 eetlepels olijfolie;
- 1 eetlepel wijnazijn.
Bereidingswijze
- Doe de aardappelen in een pan met zout water en breng aan de kook;
- Voeg de bouillonblokjes toe aan het kokende water en kook in 10 à 15 minuten de aardappelen beetgaar;
- Giet het water af;
- Bak ondertussen de stukjes worst in olijfolie in ca. 5 minuten. Regelmatig keren;
- Meng alle ingrediënten voor de dressing. Doe de aardappelen in een schaal, voeg de gesneden lente-uitjes en worst toe en roer de dressing erdoor;
- Bestrooi met gesneden bieslook als garnering.