Flammkuchen

Ingredienten

Voor twee personen:

  • 1/2 portiepizzabodem (zelf maken of kant-en-klaar)
  • 3 flinke el crème fraîche
  • 3 kleine uien, in smalle halve ringen gesneden
  • 3 plakjes Ruyghveen spek, in smalle repen gesneden
  • Flinke handvol geraspte kaas

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Rol het pizzadeeg uit, op een met bloem bestoven werkblad, en leg de bodem op een met bakpapier bekleed bakblik.
3. Besmeer de bodem met crème fraîche en strooi de kaas erover.
4. Beleg de bodem met de uien en reepjes Ruyghveen spek.
5. Bak de flammkuchen circa 10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is en de randen beginnen te kleuren.
6. Snijd in punten en serveer direct.


Bron: https://www.keukenliefde.nl/elsasser-flammkuchen/