Entrecote met broccolipuree en een pittige salsa

Ingredienten

Voor twee personen: 
  • 2 porties Ruyghveen entrecote
  • boter of olie om te bakken
  • 250 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 1 bouillonblokje
  • peper en zout
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 125 gram snoeptomaatjes

Bereidingswijze

Snijd de snoeptomaatjes in kleine stukjes. Hak het sjalotje, knoflook en rode peper heel fijn en schep door de tomaatjes. Voeg een scheutje olie, azijn en wat peper en zout toe. Dek het kommetje af en laat de smaken minimaal een half uur intrekken. Kook de broccoli in een pan met water en een bouillonblokje in ca 7 minuten gaar. Giet af en vang wat van het kookvocht op. Pureer de broccoli fijn met een staafmixer en voeg een beetje van het kookvocht toe tot er een smeuïge puree ontstaat. Houd deze warm in een pan met deksel.

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit wat boter of olie in een pan en laat dit goed heet worden maar niet verbranden. Schroei het vlees dicht aan alle zijdes en bak daarna nog ongeveer 2 minuten voor medium-rare. Laat de entrecotes daarna een paar minuten rusten in een stukje aluminium. Voeg ondertussen een klein scheutje water toe aan de pan en breng aan de kook. Roer de aanbaksels van het vlees los en laat indikken tot een jus. Schep wat van de broccoli puree op een bord. Leg het vlees er half bovenop met een beetje jus en schep er wat salsa over.

Bron