Draadjesvlees op Italiaanse wijze

Ingredienten

Voor vier personen:

  • 500 gram Ruyghveen sucadelappen
  • 300 ml rode wijn
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 125 gram Ruyghveen spekreepjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 gram wortels
  • 70 gram tomatenpuree
  • 100 ml kraanwater

Bereidingswijze

  1. Zorg dat de Ruyghveen sucadelappen op kamertemperatuur zijn. Leg het vlees in een schaal en schenk de wijn erbij. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes. Voeg rozemarijn, ui en 2/3 van de knoflook toe. Laat afgedekt 1 uur marineren op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 140 °C. Verhit olie in een braadpan en bak de Ruyghveen spekreepjes in 10 min. uit.
  2. Snijd de bleekselderij in stukjes, en de wortels in plakjes. Voeg de rest van de knoflook, bleekselderij en wortels toe aan de Ruyghveen spekjes. Bak op laag vuur 10 min. Neem de groenten uit de pan.
  3. Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Bewaar de marinade. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Voeg de marinade, groenten, tomatenpuree en water toe.
  4. Doe de deksel op de pan, zet in de oven en laat 5 uur stoven. Neem na 4 uur de deksel van de pan. Neem uit de oven en verwijder eventueel de rozemarijn.

Bereidingstip:

U kunt dit draadjesvlees 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in een braadpan op laag vuur.


Bron