Crispy taco's met guacamole

Ingredienten

Voor zes personen
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 groene paprika, in stukjes
- 1 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- snuf paprikapoeder
- 1½ tl komijn
- 500 g Ruyghveen gehakt
 -12 tacoschelpen
- geraspte kaas en sla, voor erbij

Salsa
- 2 tomaten, in stukken
- sap van ½ limoen
- 1 lente-ui, in dunne ringetjes
- 1 el koriander, grof gehakt

Guacamole
- 2 rijpe avocado's
- sap van ½ limoen
- 2 el crème fraîche



Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de ui en paprika zacht in de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het paprikapoeder en de komijn toe en bak nog 1-2 minuten. Doe het gehakt erbij en roer tot het bruin is.


2. Meng de tomaten met het limoensap, de lente-ui en koriander en breng op smaak met zout en peper.

3. Prak de avocado’s met een vork plat. Dan het limoensap erboven uitknijpen en mengen met de crème fraîche. Voeg zout en peper naar smaak toe.

4. Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat en laat ze in 3-4 minuten in de oven knapperig worden. Zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen taco samenstellen.

Bron: https://www.jamiemagazine.nl/recepten/kinderrecepten/makkelijke-tacos-met-guacomole.html