Courgettetaart met beenham en geitenkaas

Ingredienten

Voor vier personen:
  • 1 ei
  • 125 g crème fraîche
  • 125 g geitenkaas naturel 
  • 225 g tuinerwten (diepvries)
  • 6 vellen filodeeg (diepvries, ontdooid)
  • 30 g boter
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 8 g dille (bakje à 15 g)
  • 1 courgette
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 100 g Ruyghveen beenham (flinterdun gesneden)


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los. Meng de crème fraîche met de geitenkaas en het ei tot een egaal mengsel. Roer de tuinerwten erdoor.
  2. Smelt de boter in een steelpan en vet een bakvorm (met losse bodem) in. Leg een vel filodeeg in de vorm en bestrijk met boter. Herhaal met de rest van het deeg. Verdeel het tuinerwtenmengsel erover. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
  3. Rasp ondertussen de gele schil van een 1/2 citroen. Snijd de dille fijn. Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Meng de linten met de olie en het citroenrasp.
  4. Neem de taart uit de oven en verdeel de courgettelinten en ham er losjes over. Bak nog ca. 10 min. in de oven. Bestrooi met de dille.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1064538/courgettetaart-met-geitenkaas-en-beenham