Champignons gevuld met roomkaas en ham

Ingredienten

Voor 8 personen: 

  • 8 champignons
  • 75 gram kruidenroomkaas
  • 100 gram gekookte Ruyghveen ham in kleine stukjes gesneden
  • fijngehakte peterselie
  • geraspte belegen kaas
  • bouillonblokje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet water op en doe er het bouillonblokje in.
  • Maak de champignons schoon en haal het steeltje er voorzichtig uit.
  • Meng de blokjes Ruyghveen gekookte ham, peterselie en de roomkaas door elkaar.
  • Vul de champignons met de ham-massa
  • Zet de champignons in een ovenschaal en giet er een laagje bouillon overheen zodat de champignons niet droog worden.
  • Bestrooi de champignons met de geraspte kaas en zet ze in het midden van de oven.
  • Bak de champignons ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Garneer de champignons met een blaadje peterselie.
Bron: http://vleeschwaar.nl/recept/amuse-champignons-met-roomkaas-en-gekookte-ham/