Bruchetta met smeerleverworst en gebakken appeltjes
Ingredienten
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 afbakstokbrood
- 1 appel
- 175 gr. Ruyghveen smeerleverworst
- 4 eetlepels cranberry compote
- beetje boter
Bereidingswijze
- Snijd het stokbrood in sneetjes.
- Pel de knoflook en pers de knoflook boven de olie uit. Bestrijk de sneetjes brood ermee.
- Leg de sneetjes brood op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven (200 °C) in ongeveer 6 tot 8 minuten mooi knapperig en bruin en laat ze afkoelen.
- Verwijder het klokhuis uit de appel, schil de appel en snijd in dunne plakjes.
- Verhit de boter, bak de appelpartjes aan beide kanten mooi bruin en neem ze uit de pan.
- Bestrijk de bruchetta met de smeerleverworst en leg er een appelpartje op.
- Garneer met ½ theelepel cranberrycompote.