Bruchetta met smeerleverworst en gebakken appeltjes

Ingredienten

  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 afbakstokbrood
  • 1 appel
  • 175 gr. Ruyghveen smeerleverworst
  • 4 eetlepels cranberry compote
  • beetje boter

Bereidingswijze

  • Snijd het stokbrood in sneetjes. 
  • Pel de knoflook en pers de knoflook boven de olie uit. Bestrijk de sneetjes brood ermee.
  • Leg de sneetjes brood op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven (200 °C) in ongeveer 6 tot 8 minuten mooi knapperig en bruin en laat ze afkoelen.
  • Verwijder het klokhuis uit de appel, schil de appel en snijd in dunne plakjes.
  • Verhit de boter, bak de appelpartjes aan beide kanten mooi bruin en neem ze uit de pan.
  • Bestrijk de bruchetta met de smeerleverworst en leg er een appelpartje op.
  • Garneer met ½ theelepel cranberrycompote.
Bron: http://www.pessers.com/bruchetta-met-pate-en-gebakken-appel/