Broodje steak
Ingredienten
- Een mooi recht stuk Ruyghveen buikspek
- 100 gram brine color (om te pekelen)
- 1 liter water
- Kruiden naar keuze
- Blokje kersenhout
- Julienne gesneden wortel
- 1 jalapeño
- Rucola
- Mosterd barbecuesaus
- Zoet zure komkommer
Bereidingswijze
- Bereid de brine voor zoals aangegeven op de verpakking. Of maak het zelf en laat het afkoelen.
- Doe de buikspek in de brine en laat dit gekoeld 2 tot 3 dagen intrekken.
- Spoel op de dag van de bereiding het buikspek af met koud stromend water om al het zout dat aan de buitenkant zit te verwijderen.
- Bereid een barbecue voor om te roken met een temperatuur van 100 tot 150°C.
- Bestrooi het buikspek aan alle kanten met de door jou gekozen kruidenmix.
- Leg het buikspek op het rooster zo ver mogelijk van de hitte en steek er een kernthermometer in.
- Het buikspek is gaar als je een kerntemperatuur bereikt hebt van 80 graden en het vlees mooi zacht is geworden.
- Laat het buikspek een kwartier rusten en stook de barbecue flink op met 2 zones.
- Snij de buikspek in plakken van ongeveer 8mm.
- Gril de plakken aan beide zijden een paar minuten tot de kanten lekker krokant zijn.
- Snij de Chiabatta door midden en gril beide snijkanten goudbruin
- Beleg de Chiabatta met de rucola, 2 plakken buikspek, de wortel en de jalapeño. Wil je niet zo pittig verwijder dan de zaadjes en zaadlijsten. Giet er een beetje van de mosterdbarbecuesaus overheen.