Broodje barbecueworst
Ingredienten
Voor vier personen:- 4 Ruyghveen barbecueworsten
- 4 witte puntjes
- 4 grote bladen ijsbergsla
- 4 eetlepels blokjes augurk
- Saus naar keuze
- Olijfolie
Bereidingswijze
Verhit de grill of steek de barbecue aan.
Dep de worstjes droog met wat keukenpapier en vet ze lichtjes in met olijfolie.
Grill de worstjes tot ze gaar zijn en ze aan beide kanten grillstrepen hebben.
Was de sla, droog in een slacentrifuge en vouw de bladen een paar keer dubbel zodat je ze makkelijk julienne kunt snijden.
Doe een flinke kneep van saus in een kom en verdun deze met een scheutje water.
Meng tot je een egale saus hebt die makkelijk van een lepel afloopt maar nog voldoende dik is.
Meng de saus met de met de sla.
Snijd de broodjes open en vul met een barbecueworst, sla, een extra kneepje saus en ten slotte wat augurk.