Broodje barbecueworst

Ingredienten

Voor vier personen: 
  • 4 Ruyghveen barbecueworsten
  • 4 witte puntjes
  • 4 grote bladen ijsbergsla
  • 4 eetlepels blokjes augurk
  • Saus naar keuze
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  • Verhit de grill of steek de barbecue aan. 

  • Dep de worstjes droog met wat keukenpapier en vet ze lichtjes in met olijfolie.

  • Grill de worstjes tot ze gaar zijn en ze aan beide kanten grillstrepen hebben.

  • Was de sla, droog in een slacentrifuge en vouw de bladen een paar keer dubbel zodat je ze makkelijk julienne kunt snijden.

  • Doe een flinke kneep van saus in een kom en verdun deze met een scheutje water. 

  • Meng tot je een egale saus hebt die makkelijk van een lepel afloopt maar nog voldoende dik is.

  • Meng de saus met de met de sla. 

  • Snijd de broodjes open en vul met een barbecueworst, sla, een extra kneepje saus en ten slotte wat augurk.