Broccoliquiche met spekjes

Ingredienten

Voor 4 personen

- 8 plakjes bladerdeeg

- 500 gram broccoli in roosjes

- 4 grote eieren

- 250 gram Ruyghveen spekjes

- 2 deciliter kookroom

- 50 gram geraspte kaas met pittige smaak

- peper

- zout

- paneermeel

- bakvorm rond, met een diameter van 24 cm

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg in circa 10 minuten.

2. Bak de spekjes langzaam uit circa 10 minuten.

3. Blancheer de broccoliroosjes  2 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.

4. Vet de bakvorm in en verdeel de ontdooide bladerdeegplakjes en prik er met een vork wat gaatjes in.

5. Bestrooi de bodem met een laagje paneermeel. Verdeel de uitgelekte broccoli over het deeg, strooi en de spekjes over en strooi er (versgemalen) peper en een snufje zout over.

6. Klop de eieren één voor één los. Voeg de room in scheutjes toe en blijf kloppen.

7. Voeg de geraspte kaas toe en blijf kloppen. Schenk het opgeklopte mengsel over de broccoli met spekjes. Plaats de quiche ca. 30 minuten in de oven tot en goudbruine kleur is verkregen.

Bron: http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/hoofdgerechten/hartige_taarten/broccoliquiche-met-spekjes-19456.html