Braadworst met stamppot

Ingredienten

Voor vier personen:

- 4 Ruyghveen braadworsten (circa 400 gram totaal)

- 750 gram aardappels

- zout

- 150 gram erwten (beetgaar gekookt)

- 75 gram rucola

- 2 eetlepels olijfolie

- 2 eetlepels boter1

- 50-200 ml melk

- nootmuskaat

Bereidingswijze

1. Schil de aardappels, was ze en snijd ze in gelijke stukken.

2. Kook ze in ruim water met wat zout in 20 minuten gaar.

3. Was de rucola en laat uitlekken, snijd eventueel kleiner.

4. Verhit 1 eetlepel olie in een pan. Bak de braadworst rondom bruin en gaar. Neem daarna de braadworst uit de pan en houd warm.

5. Giet de aardappels af. Voeg de boter en melk toe en stamp het geheel fijn. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.

6. Roer de erwten en de rucola erdoorheen en dien alles samen op.

Bron: http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/hoofdgerechten/stamppotten/braadworst-met-rucola-stamppot.html