Bonenschotel met saucijzen

Ingredienten

Voor twee personen:
  • 2 Ruyghveen saucijzen
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 8 bosuien
  • 1 bakje oesterzwammen (150 gr.)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g), uitgelekt






Bereidingswijze

1. Saucijzen inprikken en met 1 el olie bestrijken.
2. Saucijzen op matig vuur in 10-12 min. rondom bruin en gaar bakken.
3. Bosuien in ringetjes snijden. Oesterzwammen in repen scheuren.
4. 2 el olie verhitten en de oesterzwammen op hoog vuur 2-3 min. bakken. Bosuitjes toevoegen, vuur laag draaien en na 5 min. tomatenblokjes en kidneybonen toevoegen.
5. Breng op smaak met zout en peper en laat nog 5 min. stoven.
6. Saucijzen in stukjes snijden.
7. Bonenschotel in twee diepe borden scheppen en de saucijzenstukjes erop leggen.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R282304/bonenschotel-met-saucijzen