Beenham met honing-whiskey saus

Ingredienten

Voor vier tot zes personen

- 1 kilo Ruyghveen beenham, vacuüm verpakt

- 2 eetlepels bruine basterdsuiker

- 2 eetlepels whisky

- 2 eetlepels honing

Bereidingswijze

1. Leg de vacuüm verpakte beenham in een grote kookpan en giet er zo veel water op dat de beenham onder staat. Breng het water rustig aan de kook. Zodra de eerste belletjes ontstaan, draai je het vuur laag. Laat de beenham door en door warm worden. Dat duurt ongeveer een half uur.

2. Ongeveer 10 minuten voordat je de beenham uit het water haalt, verwarm je de oven voor op 200 graden.

3. Meng de basterdsuiker, whisky en honing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Haal de beenham uit het plastic, leg hem op een ingevet bakblik (of ovenschaal). Wrijf de beenham in met de marinade. Gebruik daarbij je vingers waar nodig.

4. Steek de vleesthermometer in de beenham. Zodra de kerntemperatuur van 65 graden is bereikt, is de beenham klaar. Geen vleesthermometer? Ga dan uit van een oventijd van 10 tot 15 minuten of totdat de buitenkant er mooi uitziet (het vlees is immers al gaar en

Bron: http://www.mytaste.nl/click/index/26012406/missfromage.nl warm).