Babi ketjap
Ingredienten
Voor vier personen:- 4 Ruyghveen halskarbonades
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olie
- 1 eetlepel gemberwortel (vers, geraspt)
- 1 dl ketjap manis
- 3 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 theelepels sambal
- snufje peper
Bereidingswijze
- Pel de uien en snipper deze fijn. Pers de knoflook fijn. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper.
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in ± 5 minuten rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Voeg de uien, knoflook en gember aan de bakolie toe en fruit het geheel ± 3 minuten op middelhoog vuur.
- Roer de ketjap, het citroensap, de suiker en de sambal door het uienmengsel en laat het vlees hierin op zacht vuur gaar sudderen, in ± 40 minuten met het deksel op de pan.
Tip: lekker met rijst, sperziebonen en atjar.
Bron: https://www.vlees.nl/recept/babi-ketjap-halskarbonade/