Asperges met beenham en ei

Ingredienten

Voor vier personen

- 1 kg nieuwe aardappeltjes, geschrapt

- 2 kg witte asperges, geschild

- 4 eieren

- 200 gram Ruyghveen beenham

- 2 el platte peterselie, grof gesneden

- 50 gram roomboter

Bereidingswijze

1. Kook de aardappeltjes in de schil in ruim water met zout in 15-20 minuten gaar.

2. Kook de asperges in een bodem water met zout in 15-20 minuten gaar.

3. Kook de eieren in 4 minuten zacht. Laat ze onder stromend water schrikken en pel ze voorzichtig. Leg daarna de zachte eieren op een bord.

4. Verdeel de asperges en de beenham over 4 borden en leg er een zacht eitje op. Strooi er de peterselie en zout en peper naar smaak over.

5. Schep de aardappeltjes om met de boter en zout naar smaak en serveer deze bij de asperges.

Bron: http://aspergecentrum.nl/asperges-met-beenham-en-een-zacht-eitje