Albondigas-spiesen

Ingredienten

Voor vier personen

- 500 g Ruyghveen gehakt
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- 3 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 200 ml rode wijn
- 400 g tomatenblokjes
- 2 laurierblaadjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 gele paprika, in stukken
- 1 ui, gesnipperd
- 1 ui, in grove stukken
- 200 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

1. Meng het gehakt met het paneermeel, ei, knoflook en kaneelpoeder. Breng het geheel op smaak met zout en peper en draai er kleine balletjes van.

2. Bak de gehaktballetjes in een koekenpan met de olijfolie rondom bruin. Laat ze buiten de pan afkoelen.

3. Blus het braadvocht van de gehaktballetjes af met de rode wijn. Voeg de kippenbouillon, tomatenblokjes (inclusief vocht), laurierblaadjes, gesnipperde ui, tijm en rode paprika toe en laat de saus inkoken tot deze dik is. Breng dit op smaak met zout, peper en eventueel wat suiker.

4. Rijg de albondigas aan spiesen, afgewisseld met een stuk gele paprika en ui. Gril ze op de barbecue tot ze gaar zijn en serveer de spiesen met brood en de warme tomatensaus.

Bron: http://www.keurslager.nl/