Aardappelsoep met knapperige bloedworst

Ingredienten

-700 g aardappelen (bintjes)
-2 preiwitten
-1 bloedworst
-30 g verse kervel
-2 theelepels gevogelte bouillon 
-1 laurierblad
-30 cl melk
-2 el olijfolie
-peper

Bereidingswijze

1. Snijd het witte gedeelte van de prei in ringetjes en fruit deze aan.
2. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Voeg de blokjes en de kervel takjes bij de prei.
3. Overgiet met warm water en voeg de gevogeltebouillon en het laurierblad toe. Breng op smaak met peper.
4. Breng aan de kook en laat +/- 20 minuten doorkoken. 
5. Voeg de melk en eventuele extra kruiden toe en houd warm.
6. Snijd de bloedworst in plakken van +/- 1 cm dik en bak deze in de pan. 
7. Serveer de soep in een kom en garneer af met de plakjes gebakken bloedworst en een plakje kervel.