Peelverhalen
Het Peelgevoel
De Peel; een van de laatste stukjes ongerepte natuur in Nederland. Een uniek restant van het hoogveenmoeras wat hier ooit haar hoogtijdagen vierde. Een gebied van uitersten. Vroeger een plek om te mijden, ontoegankelijk en levensgevaarlijk voor onbekenden. Nu een vogelrijk natuurgebied dat wandelaars verwelkomt en vreemden versteld doet staan van haar pracht. Een natuurbelevenis waar een rustige omgeving en ruige natuur samengaan, waar moerassen en vennetjes zich afwisselen met uitgestrekte heidevelden en bossen. Harde werkers vinden er hun verdiende rust en levensgenieters ervaren de diversiteit van de natuur.
“U kunt uren door de Peel wandelen zonder iets of iemand te horen of te zien”.
Een regio die bekend stond als arm en oneconomisch, maar waar later natuur en ambacht hand in hand bleken te gaan. Er werd turf gevonden en het afsteken hiervan werd flink uitgebuit. Onze voorouders gaven in de uitgeveende gebieden ziel en zaligheid om te Peel te ontginnen, zodat landbouwgrond ontstond. Vanuit het niets moesten zij iets opbouwen. Wilde je overleven in de Peel dan moest je kansen zien en hard werken, je gaf al je energie en kracht om vooruit te kunnen. Het ondernemend gedrag wat in die jaren ontstond, is bij de huidige generatie Peelbewoners nog steeds terug te zien. Groeide je op in de Peel dan was hard werken en kennis vergaren vanzelfsprekend. Je had het simpelweg nodig om je toekomst zeker te stellen. Niet voor niets zijn er enorm grote en innovatieve agrobedrijven gevestigd in deze regio! Peelbewoners zijn nuchter en genieten tegelijkertijd van het leven. Dat hebben ze van vroeger uit meegekregen.
Later werd het gebied teruggegeven aan de natuur. De bedrijven zijn niet meer afhankelijk van de Peel, hebben de grond niet meer nodig. De Peelgrond heeft haar werk gedaan, de natuur mocht opnieuw haar intrede doen. Dat resulteerde in een karakteristiek, rauw gebied met een eerlijke en pure natuur. Een oeroud stukje Nederland dat zich met een woeste, maar prachtige authentieke natuur, met recht een beschermd natuurreservaat mag noemen.


van vader op zoon
Veehouderijen zijn al meer dan 100 jaar een belangrijk onderdeel van de agrarische gemeenschap in de Peel. De huidige generatie profiteert nog steeds van het werk dat onze voorouders verrichtten. De grote en innovatieve bedrijven van nu, zijn veelal gestart als gemengde bedrijven met veeteelt en landbouw. De hongerwinter van 1944 wilden de Peelbewoners nooit meer meemaken, dus besloten ze zelf voor hun voeding - vlees en groenten - te zorgen.
Bij de borrel

Kwaliteit van onze worstmakers op jouw borrelplank. Zet je tanden in een goed product, en deel ons verhaal met jouw vrienden.
Onze worstmakers

Als wij met onze worstmakers praten, vinden zij het niet meer dan vanzelfsprekend dat zij een goed product maken. Dat zit in ons karakter. Wij komen uit de Peel. 'Gewoon goed', zullen ze zeggen. Maar zo vanzelfsprekend is dat natuurlijk niet.
Verkrijgbaarheid

Onze slagers zijn geen gewone slagers. De meeste van onze verkooppunten bestaan al generaties lang en dus weten onze slagers als geen ander hoe belangrijk het is om écht goed vlees te verkopen.